Yes, you did it!

31-07-2022

“Kijk, deze app wil ik je even laten zien. Spraak Assistent, voor als praten niet meer gaat.” Een half uurtje eerder fietste ik vol goede moed naar mijn afspraak met Logopedist Anke Coerts. Zij gaat me helpen duidelijker te praten, dacht ik... Dat gaat ze ook doen, maar nu is het tijd voor een intake en het temperen van mijn te hooggespannen verwachtingen. “Ik wil graag dat je de tekst op dit A4'tje voorleest.”

Lees verder

Geen dweilen meer aan

11-07-2022

“Hoi Jan, ik had behoefte om je even te spreken naar aanleiding van de berichten van de neuroloog en ik wou graag even een afspraak met je maken. Ik probeer het morgen weer. Groetjes.” Voicemailbericht van Mariët Heinsdijk, mijn huisarts. Het is maandag rond de middag. Ik ben net terug van een interview in Amsterdam en zit voor me uit starend in de tuin. Mijn gedachten zijn overal, de oproep van Mariët heb ik daardoor volledig gemist.

Lees verder

Multipele systeem atrofie, heb ik dat?!

08-07-2022

“Alles duidt op een hersenziekte. De klachten zullen erger worden en er is geen behandeling of medicatie voor.” Afgelopen donderdag heb ik van neuroloog Van Mierlo te horen gekregen dat ik wellicht een hersenziekte heb. Wellicht? “Om het zeker te weten moeten we een stukje hersenweefsel onderzoeken, maar dat kan alleen na overlijden.” Met die akelige boodschap loop ik even later met mijn dochter Kika  terug naar de parkeergarage.

Lees verder

Mijn kleine hersenen

02-06-2022

Sinds ongeveer vijf jaar heb ik in toenemende mate moeite met duidelijk spreken. Stress, ik heb het jaren de schuld gegeven. Tot gisteren. “Ik denk aan het niet goed functioneren van de kleine hersenen. Meer kan ik nu helaas niet zeggen.” Die door neuroloog Van Mierlo uitgesproken woorden kwamen keihard binnen. De symptomen worden erger. Duidelijk praten gaat moeilijker, de laatste tijd tik ik met m'n schouder regelmatig de deurpost aan en lopen gaat niet zonder erbij na te denken.

Lees verder